Om Föreningen

Lövstabruks kulturförening

bildades 2003 och verkar i klassisk folkbildningstradition med tro på kunskapens, bildningens och det öppna samtalets värden. Verksamheten anknyter till Leufsta bruks historia av spjutspetsteknologi och naturvetenskap, öppenhet för Upplysningens idéer – ett exemplar av Diderots Stora Encyklopédie fanns tidigt i biblioteket på Leufsta Herrgård! – bruksarbetarnas läseföreningar, traktens folkmusik, liksom musiken som klingat och klingar från unika Cahmanorgeln i brukskyrkan. I våra program vill vi blicka bakåt i historien, framåt i tiden och utåt mot världen.

Programkalender

Det administrativa

Lövstabruks Kulturförening (ideella förening med org.nr 802416-1450 ) samverkar med Studiefrämjandet, SENSUS, Tierps pastorat samt skilda aktörer ad hoc. Stöd utgår fr. AB Tierpsbyggen (som generöst ställer lokal till förfogande), Tierps kommun och andra.

Föreningens ordf. är Birgitta Östlund Weissglas, kassör Frida Mannela Ågren.

Verksamhetsledare och kontaktperson Birgitta Östlund Weissglas (BÖW)

Medlemskap

Medlem
Kom med som medlem. Det öppna samtalet måste föras! Den blygsamma medlemsavgiften bidrar till föreningens arbete.
Välkommen…

Medlemsavgift f.n. 200:-/år

Du kan enkelt betala via Bankkort, Bankgiro eller Swish.
(Glöm ej att ange ditt namn och e-post adress)

E-brevkontakt: es.rutlukatsfuel@ofni
Tel 0730 46 69 85

Stödmedlem
Kulturen har i alla tider utvecklats av människor som förstår dess verkliga värde, och kostnad. Den blygsamma medlemsavgiften täcker långt ifrån kostaderna för verksamheten. Vi erbjuder därför dig som är intresserad av att göra lite mer att bli stödmedlem, läs mer här >>

Betalkort


Bankgiro
 nr: 5712-3127


Swish nr:
 123 537 1133

Anmälan medlemskap

Som medlem i Lövstabruks kulturförening verkar man för att det öppna samtalet fortsätter. Man bidrar också till föreningens verksamhet via årsavgiften. Medlemmar får även kontinuerlig information och inbjudan till evenemang via regelbundna utskick.

Passa på och anmäl dig som medlem om du inte redan gjort det.

Rulla upp ärmarna och kom. Här finns mycket att göra för den som vill vara med

Patrons of the Arts – Kulturens ”fodervärdar”

Kulturföreningens arbete bedrivs helt ideellt och icke kommersiellt och är därför helt beroende av stöd från dem som förstår kulturarbetets verkliga värde.  Vi är mycket tacksamma för det stöd som vi redan får genom våra samverkanspartners (se nedan).

Vi behöver utveckla och stärka våra blygsamma resurser inom vår nuvarande verksamhet. Vi har också många spännande ideér och uppslag för framtiden som vi vill följa upp.

Vi är mycket glada för att du delar vårt intresse för kulturföreningens värdefulla arbete. För den relativt blygsamma kostnaden jämförbar med vad de flesta av oss betalar för TV, tidningar eller internet skulle du starkt medverka till utveckla föreningens verksamhet. 

För dig som kan och vill göra lite mer föreslår vi att du blir stödmedlem, och ger ett regelbundet bidrag. Det skulle ge oss ett behövligt tillskott till verksamhetens trängda budget. Den som blir stödmedlem bidrar till att med vår förening som verktyg skapa en arena för öppna och förtroendefulla samtal om tidens frågor och om vad det innebär att vara människa – det behövs i en tid, då man bl a talar om att utnämna en ”ensamhetsminister” för att möjliggöra mänskliga samtal. Det kan också röra sig om att samla människor till seminarier kring teman som ”Peter Nilson och musiken” – du som vet vem Peter Nilson var, känner till hans essäkonst om kunskap, skönhet och respekt för naturen.  Som stödmedlem kan du antingen ge ett enskilt bidrag eller stödja månatligen. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig med all information du behöver. 

Du kan enkelt överföra via kortbetalning, swish eller bankgiro, se nedan.
Varmt tack.

Mob 0730 46 69 85

Räkna med mig

Skicka denna anmälan så hör vi av oss inom kort. Ett varmt tack för din medverkan. 

Du kan självklart avanmäla dig när du vill.

Jag vill bli stödmedlem

10 + 15 =


Bankgiro nr: 5712-3127


Swish nr: 123 537 1133

Betalkort

Kontakta oss

Fyll i formuläret nedan och skicka för att kontakta oss. Du är också välkommen att ringa ‭0730-46 69 85‬eller skicka SMS

7 + 1 =

Våra samverkanspartners

"Patron of the Arts" - ge ett bidrag idag!

Ge ett bidrag

Pin It on Pinterest